Färjestads Per Åslund mot Frölundas Mathis Olimb. Foto: Linn Malmén/SCANPIX

Frölunda förlorade i häftig match

2:45 min

Omgång 26, gråa november och tragglig serielunk? Det klassiska rivalmötet mötet mellan Färjestad och Frölunda var allt annat än det. Matchen slutade klara 4-1 till hemmalaget men var en rafflande tillställning i 60 minuter.

Frölunda, som av egna lockout-spelaren Matt Duchene, beskyllts för att vara en tam "country club" gick visserligen sin tredje raka förlust till mötes, men var långt ifrån någon slagpåse.

Både Färjestad och gästerna bjöd på fartfylld och högklassig hockey från start till mål.

Efter en frejdig men mållös första period brakade det loss rejält i andra perioden.

Frölundas värmländske back Fredrik Eriksson stötte in Färjestads 1-0 bakom Julius Hudacek efter en boxplay-kontring av Färjestad. Blott 57 sekunder senare kvitterade förre Färjestadsspelaren Dick Axelsson och där var matchen öppen åt båda håll. Frölunda fortsatte kämpa och vek inte ned sig, varken när Marcus Paulsson gjorde 2-1 i mitten på andra perioden, eller när Per Åslund satte 3-1 med matchens soloprestation sex minuter in i tredje.

Frölunda försökte sedan med att ta ut målvakten Julius Hudacek samtidigt som Färjestads Martin Röymark satt utvisad. Det utmynnade dock bara i att Anders Bastiansen kunde lägga in förödande 4-1 i öppen kasse.

– När de får ledningen så försöker vi trycka på lite och då öppnar vi upp oss bakåt så att de får en del enkla avslut. Vi får jobba desto hårdare för våra, så det är tufft, säger Frölundas Joel Lundqvist.

Matchen bevittnades av 8 534 åskådare - bara 26 personer från publikrekord i Löfbergs Lila Arena. Det var 80-årsjubileum för klubben och en härlig stämning i hallen.

– En helt otrolig inramning, det var gåshud när vi åkte ut på introt. Hur häftigt som helst, säger Färjestads Per Åhslund.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista