Rögle-Frölunda 1-2

Avslaget när Frölunda segade ner Rögle

1:42 min

Seger med 2-1 borta mot Rögle, men Frölunda är långt från den vassa slutspelsformen.

Frölunda har inte nått längre än till kvartsfinal de senaste tre säsongerna. Spelmässigt är det i nuläget inte mycket som talar för att laget gör det i år heller. Den senaste förlustsviten avbröts visserligen efter tre matcher - men insatsen mot elitseriejumbon lär knappast ha skrämt lagets potentiella slutspelsmotståndare.

– Oerhört viktiga poäng stod på spel mot Rögle, sa Frölundas tränare Kenta Johansson.

– Vi var ängsliga i början, men i totalen gör vi faktiskt en bra hockeymatch, sa Rögles tränare Janne Karlsson.

Rögle hade knappt rört pucken när kontringsläget plötsligt uppstod efter drygt två minuter i första perioden. Mathias Tjärnqvist satte enkelt 1-0 till hemmalaget.

Frölunda vann skotten i första perioden med 18-5, men det blev sällan farligt framför Rögles mål, och ungefär så såg det ut även i inledningen av period nummer två. Men så fixade Dick Axelsson ett kontringsläge för Frölunda efter Rögleslarv - och var iskall när han satte kvitteringspucken.

Knappt 20 sekunder in i tredje perioden gjorde Rögle en identisk miss - men i powerplay den här gången- och Nicklas Lasu var om möjligt ännu kyligare när han satte 2-1 till Frölunda.

Endast en rätt omfattande kollaps kan få Frölunda att missa slutspelet. Men det nuvarande spelet lär inte räcka långt när det väl är dags för utslagsmatcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se