40-åring högg ihjäl sin fru och misshandlade sina barn

1:25 min

En 40-årig man från Alingsås åtalas för att ha huggit ihjäl sin fru och försökt döda sina två tonårsbarn. Enligt åklagaren är motivet att mannen tappat kontrollen över familjen.

-- Ett mycket långt fängelstraff är ju det enda riktiga påföljdsvalet enligt mig och jag är inte helt främmande för livstids fängelse, men det kan jag inte säga just nu utan det får jag fundera över under rättegången, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Det var i december som polis fick larm om bråk i en lägenhet i Alingsås. När polisen kom dit fanns det fem personer i lägenheten och samtliga fördes till sjukhus med skador. Den 32-åriga kvinnan avled sedan på sjukhus.

Kvinnans make åtalas nu för mord på sin hustru, alternativt grov misshandel och vållande till annans död. Och även för mordförsök på sina två barn, 17 och 16 år gamla, som också de knivhöggs vid händelsen.

– Båda barnen har fått livshotande skador, de hade kunnat dö båda två om de inte fått rätt vård vid rätt tillfälle, i rätt tid, säger Robert Beckard.

Försvarsadvokat Bertil Westlund säger att mannens version av händelsen är att han agerade i självförsvar.

-- Han har under hela utredningen nekat till brott och menar att det rör sig om en olyckshändelse.

Vad är hans bild av händelseförloppet?

-- Hans bild är att han blev angripen med kniv av sin fru och då uppstod det tumult, och sen har han inte kompletta minnesbilder men han menar som sagt att det var en olyckshändelse och att hon skadades i det tumultet.

Helena Sällström
helena.sallstrom@sverigesradio.se