1 av 2
Bokhandlaren Jörgen Lindh slår ett slag för folkbildning och tycker att man ska satsa på klassikerna. Foto: Helena Sällström
2 av 2
Yvonne Björnlund Sternstedt botaniserar bland reaböckerna. Foto: Helena Sällström

Ingen rusning till årets bokrea

2:43 min

I dag startade årets bokrea. Rean är viktig för bokhandeln, men det är inte längre samma folkfest som det var förr. Det konstaterar bokhandlaren Jörgen Lindh som samtidigt passar på att ge oss sina bästa tips inför rean.

– Vi har bland annat Kafkas Processen som jag absolut tycker att man ska passa på att bunkra upp till ungdomarna där hemma. Bildning, kallar vi det för, säger Jörgen Lindh.

Även de lite nyare böckerna hamnar på reabordet ganska tidigt.
– Bland annat har vi Knausgårds tre första delar i min kamp som jag absolut tycker att man ska läsa, säger Jörgen Lindh.

Har du någon personlig favorit?
– Den här veckan ska jag som vanligt läsa jättemycket. Jag ska läsa Svenska folksagor och Tomas Manns Bergtagen och en jätteutgåva av John Holm, en fin box med cd som också är signerad, säger Jörgen Lindh.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista