Fortsatt ovisshet kring gatuköksmordet

1:21 min

Tre veckor har gått sedan en 55-årig man hittades död i ett gatukök i Angered. Mannen var delägare i gatuköket som också var hans arbetsplats.

Mordet förmodas ha skett i samband med ett rån och polisen vet fortfarande inte vad som har hänt och ännu finns det ingen misstänkt för mordet.

I Angered lever oron kvar, Anna Rueda jobbar i en blomsterbutik i Angereds centrum och hon möter många kunder som vill prata om det som inträffat.

– Man har ju pratat av sig ganska mycket redan och kunderna vill gärna spekulera i vad som har hänt, de har egna teorier. Man vill gärna glömma det och gå vidare. Så länge det inte kommer fram någon ny information så känns det onödigt att älta det fram tillbaka, säger Anna Rueda.

På bänken utanför Gatuköket ligger högar med blommor och lappar med hälsningar till den mördade 55-åringen. Folk i Angered vittnar om en omtyckt man som fick sätta livet till. Polisen har många tips att gå igenom men ännu ingen misstänkt.

– Det gör att vi måste höra alla människor i området och vi måste plocka in övervakningsfilmner och gå igenom dem. Allting sådant tar lång tid, det är en stor mängd material, säger komissarie Göran Arvidsson, chef för grova brottsroteln.

Mattias Bolin
mattias.bolin@sverigesradio.se