Man försökte locka pojke i Gråbo

1:26 min

Förra veckan försökte en man locka med sig en pojke utanför en skola i Gråbo. Pojkens skola mejlade ut information om händelsen till föräldrarna på skolan. Information som dock inte nådde alla.

Pojken följde inte med mannen utan gick hem till sina föräldrar som polisanmälde händelsen.

– Det är det värsta man kan föreställa sig att någon tar ens barn, men det är också upprörande att informationen inte gått ut från skolan, säger en förälder som vi kan kalla Lena.

Det var vid busshållplatsen utanför skolan som en man ville bjuda pojken på godis. Han försökte sedan få med sig pojken till sin bil, där han sa att han hade kattungar som han ville visa.

När Lena fick höra om händelsen ringde hon rektorn som bekräftade uppgiften. Hon fick veta att det skickats ut mejl med information till alla föräldrar. Att Lena inte fått något mejl berodde på att processledaren i hennes barns klass varit sjuk.

Lennart Nilsson som är rektor på Röselidsskolan säger att skolan tycker att det är viktigt att föräldrarna informeras i tid, men att vissa rutiner kan behöva ses över.

– Just i detta fallet var en lärare sjuk och vidarebefordrade inte mitt mejl på måndagen utan det kom på tisdagen istället, säger han. I fortsättningen kommer vi se till att en kollega tar över uppgiften att informera om någon är sjuk.

Daniela Bergek
daniela.bergek@sverigesradio.se