Gais bandy vill flytta in på Nya Ullevi

9:11 min

Gais bandy har tröttnat på Heden. Regn och blåst gör att de tvingas spela stora delar av säsongen i Ale. Nästa säsong vill man sätta upp ett större tält på Nya Ullevis innerplan för att spela hemmamatcherna där.

Blåst och regn har gjort att Gais bandy tvingats åka ända till Ale för att spela den här säsongen. Nu har klubben tröttnat på Heden och väderförutsättningarna.

– Vädret är bara en del i det hela för vi trivs bra på Heden och hjärtat finns där efter de här fem åren, säger Kenth Hultqvist.

Inför nästa säsong vill Gais sätta upp ett större tält på Nya Ullevis innerplan för att spela där.

– Det här är ett bekymmer. Jag förstår att man vill göra Heden till en fin plats. Isbanan känns inte som den mest prioriterade frågan. Då blir det en överlevnadsfråga för bandyn, som nu är i elitserien, säger Kenth Hultqvist.

Nu ligger frågan hos Got Event och idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs kommun.

– Vi har ett väldigt fint samarbete med idrotts- och föreningsförvaltingen. Men de signaler jag får därifrån säger att detta kommer inte att gå. Vi kommer att få fortsätta att spela på en annan plats i början och i slutet av säsongen. Och det håller ju inte, säger Kenth Hultqvist.

Kenth Hultqvist menar att Nya Ullevi skulle kunna bli folkets arena under vintermånaderna. Med ett tält som spänns över innerplanen skulle förutom bandyspelarna även konståkare och allmänhetens skridskoåkare kunna få plats.

– Tänk att ha liv och rörelse där under de här sju månader när det i dag är stängt. Där finns allting; entréer, omklädningsrum, restauranger. Det skulle kunna vara en lösning som är bra för alla, menar Kenth Hultqvist.

P4 Morgon Göteborg
p4morgongbg@sverigesradio.se