Skottskadad kvinna avled - man gripen

1:19 min

En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för att ha dödat en 45-årig kvinna i Högsbohöjd på fredagsmorgonen. Enligt åklagare Annette Olsson hade kvinnan ansökt om kontaktförbud men nekats.

Den 45-åriga kvinnan ska enligt åklagare Anette Ohlsson ha ansökt om kontaktförbud. Hennes ansökan avslogs så sent som i slutet av januari.

Vid sjutiden på fredagsmorgonen fick polisen in flera samtal från boende i området kring Tolvskillingsgatan i Högsbohöjd i västra Göteborg. Skottlossning och skrik hade hörts i området. Området spärrades av.

Kvinnan var avliden redan när polisen kom till platsen. Flera av de som bor i området säger sig ha hört skottlossningen. En av dem är Christoffer Nilsson som bor mittemot brottsplatsen.

– Min morsa väckte mig i morse, helt panikslagen, hon hörde skottlossningen. Hon stod i köket med fönstret öppet och hon hörde skrik och allting, säger Christoffer Nilsson.

Enligt polisens presstalesman Jan Strannegård kunde mannen helt odramatiskt gripas i en bil utanför Göteborg. 

– Vi fortsätter vår tekniska undersökning på platsen för att säkra eventuella spår och sedan kommer gärningsmannen att höras om sin inställning till det här brottet, säger Jan Strannegård.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se