En kropp hittades i brandresterna. Foto: NyheterSTO
Tjörn/Nossebro

Chauffören misstänks ha mördats

Polisen: "Vi har ingen misstänkt"
0:29 min

Polisen misstänker att den man som hittades innebränd i en lastbilshytt på Tjörn i förra veckan, blev mördad. Det efter att obduktionen blev klar igår. 

Mannen hittades nära Myggenäs i onsdags i förra veckan. Släpet till lastbilen, hittades i fredags på ett industriområde på Exportgatan på Hisingen. Och i lördags hitttades lasten, som bestod av fem ton koppartråd, en dryg halv kilometer bort, vid Albatross golfbana. 

Polisen vet fortfarande inte vem föraren är.

– Det viktigaste just nu är att identifiera honom, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.  

Tack vare att godset var märkt kunde polisen koppla det till lastbilssläpet. Koppartråden lastades på ett företag i Nossebro och föraren lämnade platsen vid lunchtid på onsdagen för att köra till Polen. 

Obduktionen av mannen i lastbilshytten blev klar under måndagen och efter det inledde polisen en förundersökning om mord.

– För tillfället har vi ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Peter Adlerson. 

Det var i förra veckan som en lastbilschaufför hämtade lasten med fem ton koppartråd på företaget Dahréntråd i Nossebro. Under onsdagskvällen larmades räddningstjänsten ut till en enslig plats i närheten av en camping på Almön på Tjörn där en lastbilshytt brann för fullt. I brandresterna hittades en kropp medan lasten var försvunnen. 

Enligt uppgifter till P4 Skaraborg är mannen hemmahörande i Polen och har kört för företaget i Nossebro under en längre tid.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".