Flera apotek har rånats på senaste tiden Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Flera rån mot apotek i Göteborg

Polisen: "Det har gått till på liknande sätt"
1:20 min

På kort tid har flera apotek i Göteborg rånats. I går inträffade det sjätte rånet på bara ett par veckor, den här gången på Najaden som ligger vid Mariaplan i Majorna. Och mycket talar för att det är samma gärningsman vid flera av rånen.

- En del av rånen har gått till på liknande sätt. Vissa saker skiljer sig åt, och i några fall är signalementen olika. Men en del av dem stämmer ganska bra. Igår var det en kille i tjugoårs åldern som vittnena beskriver, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen.

Men ni kan inte utesluta att det handlar om samma man?

- Vi kan inte utesluta någonting, utan vi undersöker alla rån och ser om de går att sätta i samband med varandra.

Det var på apoteket Najaden på Mariaplan i Majorna som en ensam man i svart mask tvingade till sig pengar genom att hota personalen med kniv igår eftermiddag. när någon i lokalen försökte ingripa sprutande mannen pepparsprej och försvann. Polisen har sökt i området utan resultat.

Fredrik Söderberg, som är VD för Medstop Apotek där Apoteket på Mariaplan ingår, tycker inte att säkerheten behövs ses över, trots flertalet rån riktade mot apotek de senaste veckorna.

- Det finns ingen anledning att se över säkerheten mer än det som ligger i den dagliga driften. Vi har ett gediget säkerhetsprogram och rutiner som har fungerat till fyllest, även vid detta mycket tråkiga fall, säger Fredrik Söderberg.

Daniela Bergek
daniela.bergek@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".