Emma Emanuelsson på hästen Obelix. Alltså inte Titan som hon rider i helgen. Foto: Olle Tyrbo/SR Göteborg

Ingen medalj till Emma Emanuelsson

Emma Emanuelsson: "Självklart jättebesviken"
0:59 min

Under SM-hoppningarna i Billdal hade göteborgskan Emma Emmanuelsson på Titan chansen att vara med och fajtas om medaljerna. Men istället slutade ekipaget på en sjätteplats efter en dramatisk finalhoppning.

Det var nära att Emma Emanuelsson med sin häst Titan skulle få vara med i den omhoppning som mynnade ut i Royne Zettermans sjätte SM-guld.

Efter ett fel i grundomgången hade Emma råd att riva ett hinder och få fyra fel, men i stället blev det två nedslag och en sjätteplats.

Och det var en besviken Emma efter tävlingen.

– Hästen hoppade bra. hade två förargliga nedslag, framför allt ett var på mitt konto och det kostade oss omhoppning om guld.

Vad var det som gjorde det?

– Det var en lång anridning och när jag lämnade väggen låg jag lite mitt emellan och valde att ta ett tidigare läge. Och han räckte inte riktigt över.

Jag är naturligtvis jättebesviken. Men vi har fler och större mål.

Emma Emmanuelsson bor och lever i Göteborg men tävlar för Enköpingsklubben Jump Club. De två hemmaryttarna Anna Olsson och Victoria Wallenstam från Billdals Ridklubb slutade båda oplacerade efter finalridningen.

Olle Tyrbo
olle.tyrbo@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".