Sprithylla inne på Systembolaget. Nu kan du som bor i Göteborg få alkoholen hemlevererad. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Få intresserade av att få alkohol hem till dörren

Peter Lundvall, Systembolaget: "Vi ser det här som en försöksperiod"
1:03 min

Från och med i dag kan Storgöteborgs invånare få hemleverans från Systembolaget. Intresset är dock mycket svalt - under måndagen finns inte en enda leverans inplanerad. Och just nu ser det inte ut att bli så många.

– Vi har en beställning till Mölndal och en till Göteborg än så länge, säger Peter Lundvall som är projektledare på Systembolaget.

Peter Lundvall är inte bekymrad över att intresset för att få varor hemkörda från Systembolaget är så lågt, eftersom han menar att hemleveransen nu i början bör ses som en försöksfas. Tjänsten utvärderas i maj, och kommer sedan att marknadsföras mer i höst.

– Vi har ju inte på något sätt talat om att vi gör det här i stort sett. Vi har lite information i butik till våra kunder, men i övrigt har vi inte gjort något.

Peter Lundvall menar att det faktum att så få använder sig av tjänsten i början gör att det finns en chans att kvalitetssäkra och gå igenom arbetssättet i leveransens alla led - från leverantör till kund.

– Logistiken, hanteringen av försäljningsreglerna och hur det fungerar på våra butiker vid reklamationer, det är det vi vill försäkra oss om fungerar.

Hanna sandgren
hanna.sandgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".