Patrik Ehn (SD). Foto: Jonna Burén/SR Göteborg

Patrik Ehn kan uteslutas ur Sverigedemokraterna

1:16 min

På måndag ska Sverigedemokraternas partistyrelse hålla ett extrainsatt möte för att besluta om Patrik Ehn, Sverigedemokraternas gruppledare i Västra Götalandsregionen och fullmäktigeledamot i Göteborg, får stanna kvar i partiet eller inte.

– Jag tror de är goda.

Du sa att det inte finns en chans att du kommer uteslutas?

– Nej, det kan jag inte tänka mig, det vore högst anmärkningsvärt.

Patrik Ehn tror inte att varken han själv eller hans politiska sekreteraren Daniel Rondslätt kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna.

-- Jag har ju svarat tydligt och uppriktigt på de frågor som jag har fått och därmed borde det vara ur världen. I min politiske sekreterares fall är det likadant, säger Patrik Ehn.

I måndags höll Sverigedemokraternas medlemsutskott ett möte om Ehns framtid i partiet. Enligt den utredning som görs internt mot Ehn har han bland annat beskrivit tyska och engelska högerextrema partier på ett positivt sätt. Vad som sades på mötet har ingen ännu velat kommentera, utan man hänvisar till att det är ett internt ärende.

– Skulle det mot all förmodan är det naturligtvis ett oerhört slag mot partiet i Göteborg och i hela västra Sverige. Dels kommer Göteborg förlora sin gruppledare i kommunfullmäktige, och i regionen är det likadant där jag fungerar som gruppledare för det politiska arbetet. Dessutom är det fruktansvärt demoraliserande för medlemmarna i den här delen av landet, säger Patrik Ehn.

Helena Sällström
helena.sallstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista