Den här katten har ingenting med innehållet i artikeln att göra. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix

Någon dödar katter i Högsbohöjd

Katja Elvå: "Det är någon sjuk person som gör det här"
3:52 min

Någon dödar katter i Högsbohöjd i västra Göteborg. Katja Elvå och hennes sambo hittade en av de dödade katterna.

– Vi hittade en katt som blödde från huvudet och som hängde över en cykel, säger Katja Elvå.

Katja Elvå och hennes sambo satte upp varningslappar i området för att larma andra kattägare. Hon har också polisanmält händelsen. Enligt Katja Elvå har det härjat en kattdödare i samma område för några år sedan.

– I tisdags kväll hittades en annan katt med uppskuren mage och en lapp med en smileygubbe på. Det var precis på samma ställe där vi hade hittat den andra katten på lördagskvällen, säger Katja Elvå.

Sammanlagt har tre katter hittats dödade i området kring Julianas gård och Annas gård i Högsbohöjd.

Katja Elvå äger själv två innekatter, men säger att hon just nu inte skulle ha släppt ut dem även om de vore utekatter. Hon menar att polisen inte tar de här händelserna på allvar.

– Jag har försökt göra en anmälan fyra gånger. Jag blev lovad att det gjordes en anmälan men den existerar inte. Min uppfattning är att de inte gör så mycket, säger Katja Elvå.

Hur känner du som bor där?

Jag tycker att det är jätteobehagligt. Det är småbarn som springer runt och leker själva ute på gården och det ligger mördade katter där. Det är ju någon sjuk person som gör det här, säger Katja Elvå.

P4 Extra/P4 Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".