1 av 2
Minnesplatsen för den 13-åriga flickan i Kumla. Foto: Jonas Eriksson/Scanpix
2 av 2
I fredags tog en tonårig flicka sitt liv vid en järnvägskorsning i Kumla. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio Örebro

Misstänkte 44-åringen häktad

Ingvar Backman, försvarsadvokat: "Han nekar till alla anklagelser"
0:26 min

Örebro tingsrätt beslöt att häkta den 44-årige mannen från Mölndal på sannolika skäl misstänkt för flera sexbrott. Orsaken är att domstolen anser att det finns risk för att mannen kan undanröja bevis och begå ytterligare brott. Mannen själv nekar till brott.

Ytterligare tre anmälningar har kommit in mot mannen. Det innebär att totalt sex målsägande har anmält honom.

Under fredagen har ytterligare tre anmälningar kommit in till polisen mot den 44-årige man från Mölndal som misstänks för sexualbrott mot bland annat en 13-årig flicka som tros ha tagit sitt liv i Kumla för en vecka sedan.

De nya anmälningarna ska ha kommit från olika delar av landet, och det är inte klart hur gamla målsägandena är i de fallen. En av flickorna är från Västsverige och polisen befarar att det finns många fler offer. Mannen sitter anhållen i Örebro sedan i torsdags.

– Han är nu även delgiven misstanke om sexuellt tvång mot en målsägande, säger åklagaren Pia Åsberg.

Enligt försvarare Ingvar Backman nekar 44-åringen till brotten. Ett långt förhör hölls under torsdagen, men Ingvar Backman vill inte berätta mer om vad som kom fram. Han hänvisar till förundersökningssekretess.

– Han nekar till alla anklagelser, säger Ingvar Backman.

Hur mår han?

– Han mår ju inte bra över att bli misstänkt för den här typen av brott. Han hann ju knappt gripas innan det var ute i media med namn och allt, säger Ingvar Backman.

Polisen har offentliggjort det alias han använde på internettjänsten Skype, bealarsson97, eftersom andra eventuella utsatta kan känna igen smeknamnet.

Västekot/P4 Örebro/TT
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".