Förra fredagen tog en tonårig flicka sitt liv vid en järnvägskorsning i Kumla. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio Örebro

44-åringens idrottsförening vidtar inga åtgärder

Den idrottsförening som den nu häktade 44-åringen var aktiv som ungdomstränare i fram till 2010, har bestämt sig för att vänta med att agera. Mannen är misstänkt för flera fall av sexualbrott mot tonårsflickor.

44-åringen häktades i fredags vid Örebro tingsrätt misstänkt för sexualbrott på nätet mot flera unga flickor. Bland annat är han misstänkt för inblandning i en 13-årig flickas befarade självmord i Kumla för en och en halv vecka sedan.

I nuläget handlar det om sammanlagt sju anmälningar mot mannen.

Tidigare har alla tränare i klubben informerats men det har inte dykt upp några indikationer om drabbade ungdomar i föreningen. Vid klubbens årsmöte på söndagen bestämdes att om mannen döms tar klubben, tillsammans med ytterligare en förening där 44-åringen varit aktiv, hjälp av kommunens kultur- och fritidsförvaltning, samt Riksidrottsförbundet och organisationen Friends för att veta hur man ska gå vidare.

Det handlar bland annat om att informera alla föräldrar och tidigare spelare. Anledningen till att man väntar på domen är av respekt för 44-åringens familj.

Hanna Sandgren
hanna.sandgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".