Fler anmälningar mot misstänkt sexbrottsling

Mannens nätkontakter med en 13-åring i Kumla misstänks ha bidragit till hennes död. Nu finns sammanlagt tolv polisanmälningar mot 44-åringen från Mölndal som misstänks för flera sexualbrott mot barn.

Av de tolv anmälningarna som fanns registrerade hos polisen på måndagen kom de flesta från Västra Götaland, som också är den häktade 44-åringens hemlän. Han har också fram till 2010 varit aktiv i en idrottsförening i kommunen.
-Spridningen ökar runt om i landet och vi tror att det dyker upp fler anmälningar de närmaste dagarna, säger Örebropolisens presstalesman Mats Nylén till TT.

Främst kommer anmälningarna från "unga flickor", enligt Nylén.
Han vill i nuläget inte säga något om hur de nytillkomna flickornas kontakter med mannen sett ut och om de förmåtts att göra något sexuellt.

44-åringen häktades förra veckan, misstänkt för sexuellt tvång, utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande. Häktningen gäller misstänkta brott mot två flickor. Enligt polisen ska 44-åringen ha hotat och tvingat flickor till sexuella handlingar på nätet.

Inledningsvis misstänktes att det var någon jämnårig som begått brotten och det blev allmänt känt att 13-åringen varit utsatt för mobbning. Skolinspektionen inleder på onsdag sin granskning av hur kommunen arbetat mot kränkningar. De väntar med att besöka skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".