1 av 5
Fabriksgolvet i Tuve. Foto: Lasse Nilsson/P4 SR Göteborg
2 av 5
Volvo Lastvagnar. Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg
3 av 5
Claes Hedin och arbetskamraterna monterar ihop motor och chassi. Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg
4 av 5
Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg
5 av 5
Hasse Johansson arbetar på Tuvefabriken. Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg

Volvo Lastvagnar ökar produktionen

Johan Jinhage, Platschef: "Vi lever i en cyklisk bransch"
1:25 min

Trots kraftigt minskad försäljning för Volvo Lastvagnars alla varumärken i februari planeras det för fullt för en ännu kraftigare produktionsökning i fabriken i Tuve. I dag visades den delvis ombyggda fabriken upp där en ny modell precis börjat tillverkas.

Det var en stolt företagsledning som visade upp den delvis ombyggda fabriken och som poängterade att de lagt ner mycket energi på arbetsmiljön. Trots att försäljningen minskade med 26 procent i februari jämfört med samma månad i fjol, planerar man nu för att öka produktionstakten med 33 procent.

Claes Hedin och hans arbetskamrater monterar ihop motor och chassit. Claes Hedin trivs med sitt jobb.

– Det har blivit bättre nu med den nya bilen. Mer genomtänkt, känns det som, säger Claes Hedin.

I slutet av maj ökar produktionen från 75 till 100 lastbilar per dag och 250 ytterligare bemanningsanställda ska anställas.

– Jag tycker att det går bra. Vi går just nu och tittar på den linje som bygger den nya bilen. Det ser ut att fungera precis som det ska. Vi lever i en cyklisk bransch. Just nu är jag glad över att vi kan takta upp och erbjuda ytterligare 25o anställningar på Tuvefabriken, säger Johan Jinhage som är platschef i Tuve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".