Politikerna positiva till arena på Valhallatomten

De första reaktionerna från Göteborgspolitikerna är positiva när det gäller stadsbyggnadskontorets förslag om att riva Valhallabadet och bygga den nya inomhusarenan på badets mark.

Den nya arenan ska också ha direktförbindelse under tak till Svenska Mässan.

--Det här kommer att bli en helt unik anläggning. Det är ju redan Göteborgs styrka att vi kan arrangera internationella storevenemang med allt under ett tak. Arenan, Svenska Mässan och hotellskraporna, säger byggnadsnämndens socialdemokratiske ordförande Mats Arnsmar.

Mats Arnsmar menar också att konceptet "Allt under ett tak" är det bästa ur säkerhetssynpunkt. Man slipper bl.a en mängd dagliga busstransporter från och till hotell.

Det är på byggnadsnämndens möte i nästa vecka som politikerna ska godkänna eller förkasta tjänstemannaförslaget om att den nya inomhusarenan ska placeras på Valhallabadets tomt.

Valhalla liksom Scandinavium anses ha tjänat ut. Badet som invigdes i december 1956 dras med stora förslitningsskador, inte minst efter alla års kloranvändning med gammal teknik.

Scandinavium är i behov av en så genomgripande teknisk ombyggnad och förnyelse att bara kostnaderna för detta arbete motiverar en satsning på en ny inomhusarena.  Detta är sedan tidigare de flesta beslutsfattare och tjänstemän på stadsbyggnadskontoret överens om.

Kjell Björkqvist, folkpartist i byggnadsnämnden säger till Västekot att Valhallatomten med direkt anslutning till Svenska Mässan är det bästa läget för en ny inomhusarena.

Tina Wallenius i miljöpartiet ser fördelarna med att lokalisera arenan till Valhallatomten, men hon vill samtidig titta lite närmare på förslaget innan MP ger ett eventuellt bifall i nästa vecka.

Moderaterna, vänsterpartiet och vägvalet i byggandsnämnden hade ännu inte när detta skrivs svarat på P4 Göteborgs fråga om vad de tycker om placeringen av den nya inomhusarenan.

Tommy Johansson
tommy.x.johansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista