Klas Friberg ska leda Västra Götalandspolisens arbete. Foto: Peter Phillips/Polisen

Klas Friberg ny länspolismästare i Västra Götaland

Klas Friberg, ny länspolismästare: "Jag hoppas få vara med i lagarbetet"
0:48 min

Klas Friberg, nuvarande chef för rikskriminalpolisen, blir ny länspolismästare i Västra Götaland.

Regeringen har utsett 52-årige Klas Friberg till ny länspolismästare i Västra Götaland. I dag är Friberg chef för Rikskriminalpolisen. I och med sitt nya uppdrag återvänder Klas Friberg till Västra Götalandspolisen, där han arbetat som chef för länskriminalpolisen. Han lämnade polisen i Västra Götaland i december 2010.

– Jag är väldigt mån om att inledningsvis lyssna till medarbetare och de andra polischeferna och till de fackliga organisationerna och även polisstyrelsen, hur de ser på verksamheten. När jag har ett grepp om det ska jag berätta om det.

Kommer det att märkas någon skillnad för medborgarna att det är du som är länspolismästare?

– Det bedrivs i dag en riktigt bra polisverksamhet i Västra Götaland och jag kommer att jobba för att det fortsatt bedrivs en bra polisverksamhet. Jag är inte alls säker på att det kommer att märkas någon skillnad. Jag hoppas på att få vara med i lagarbetet, säger Klas Friberg.

Klas Friberg tillträder sin nya tjänst den 1 maj 2013.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Klas Friberg

Ålder: 52 år
Bostadsort: Göteborg
Fritid: Umgås med familjen, vistas på landet samt sport av olika slag
Karriär i korthet: Chef för rikskriminalpolisen, biträdande länspolismästare i Västra Götaland och ledande befattningar inom länskriminalpolisen och länsordningspolisen i Västra Götaland.

(Källa: Polisen.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".