Marcus Lilliecrona och Emil Klingvall. Foto: Helena Sällström

Göteborg får ett eget Broadway

Marcus Lilliecrona, Teatercentrum: "Små teatrar utan marknadsföringsbudget"
3:49 min

Göteborg har fått ett teaterstråk! Det är Teatercentrum, en organisation för de fria teatrarna, som med stöd från kulturförvaltningen och Göteborg & Co lanserar vad de halvt på skoj kallar Göteborgs eget Broadway.

– Från Chapmans torg till Hagakyrkan ligger inte mindre än tio teatrar som tillsammans spelar nästan 1 000 föreställningar varje år, säger Marcus Lilliecrona som är är projektledare på Teatercentrum.

Vid varje spårvagnshållplats mellan Chapmans torg och Hagakyrkan kommer det att finnas en informationsskylt som visar att det finns teatrar i närheten och att man är på "stråket".

Och ni kallar det för Broadway?
– Ja, varför inte? Det är en gata med väldigt många teatrar och en väldigt stor bredd. Inte de stora flashiga musikalerna som finns på Broadway, men det finns fantastisk barnteater och fantastisk klassisk dramatik och allt möjligt, säger Marcus Lilliecrona.

P4 Göteborg
p4goteborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".