Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Bra för miljön att Way out west blev vegetarisk

Publicerat torsdag 21 mars 2013 kl 16.19
Tommy D Andersson, professor: "Från kött till vegetariskt gav effekt"
(1:28 min)
28 000 personer besökte Way Out West första kvällen 2012. Foto: Scanpix

Festivalen Way out west minskade sin miljöpåverkan kraftigt genom att förra året bara servera vegetarisk mat. Under festivalen minskade miljöbelastningen, det så kallade ekologiska fotavtrycket, med en fjärdedel jämfört med festivalen 2010.

– All statistik vi har pekar i den riktningen att det var att gå över från kött till vegetariskt som gav effekten, säger professor Tommy D Andersson som gjorde undersökningen.

Vad är ett ekologiskt fotavtryck?

– Det är inte så komplicerat. Det är ett mått som man kan använda både för att titta på fabriker, titta på festivaler, städer och även på länder, säger Tommy D Andersson.

Helena Sällström
helena.sallstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".