1 av 3
Brita Österberg bor i området och känner obehag Foto: Hanna Sandgren/SR
2 av 3
Marcus Lindal bor några gator bort men är inte orolig Foto: Hanna Sandgren/SR
3 av 3
Foto: Hanna Sandgren/SR

Ny katt funnen i Högsbo med uppskuren mage

Brita Österberg: "En fruktansvärd chock"
1:21 min

Ytterligare en katt med uppskuren mage har hittats i Högsbohöjd. Bland de boende i och kring området är stämningen orolig och många kattägare håller sina katter inne.

- En fruktansvärd chock. Vi har inte katter, för jag är allergisk, men jag har haft när jag var yngre och mina barn tycker om katter. Det var min ena dotters bästa vänninna som hittade den här katten som var uppsprättad. Jag behöver ju inte vara orolig för någon katt eftersom jag inte har någon, men jag tycker inte om när barnen går ut för man vet inte vad som kommer möta dem. Min ena dotter som är 8 år gick en lång omväg när hon skulle till skolan för hon tyckte det var så otroligt obehagligt, säger Brita Österberg.

Den tredje dödade katten hittades med uppskuren mage utanför en port på Riksdalergatan. Det fanns inga blodspår på platsen vilket enligt polisen tyder på att katten placerats där efter att den dödats. Marcus Lindal bor några gator bort, men han är inte orolig.

- Det påverkar mig inte så mycket i och med att jag inte äger någon katt, men man undrar ju om folk inte har bättre saker för sig än att hugga ihjäl katter, säger Marcus Lindal.

Polisen har ännu ingen misstänkt och efterlyser tips från allmänheten, säger presstalesman Ulla Brehm.

- Vi skulle gärna se att vi fick uppslag och möjlighet att hitta vem som gör det här.

Det finns inget som talar för att en person som gör så här mot katter skulle göra så här mot människor, men samtidigt förstår man att någon som gör så här inte har ett normalt beteende, säger Ulla Brehm.

Hanna Sandgren
hanna.sandgren@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".