GÖTEBORG 2013-03-23 Luleås jubel efter 1-0 av Chris Abbott i lördagens kvartsfinal nummer 6 i bäst av 7 mellan Frölunda och Luleå i Scandinavium i Göteborg. Foto: Björn Olsson / SCANPIX.
frölunda - luleå 2-4

Frölunda utslagna - Luleå till semi

Luleå slog Frölunda med 4-2 och är klart för SM-semifinal mot Färjestad. Vinstmålet kom i tom kasse med 1.43 kvar att spela, sedan Frölunda reducerat strax innan.

Det var upplagt för dramatik i Scandinavium. Seger för Luleå, och kvartsfinalserien skulle vara avgjord. Men det dröjde innan stämningen tog sig. För hemmalaget, vill säga.

Två backskott gav Luleå 2-0 i första perioden. Det första styrdes in av Chris Abbott. Det andra sköt Daniel Gunnarsson, med gott om tid och plats i powerplay.

Kampen kändes nästan avgjord efter 20 minuter. Och ännu mer efter 3.53 i andra perioden, när Toni Koivisto sköt 3-0 för Luleå.

Men Göteborgspubliken ville göra sitt för en trevlig lördag, om det så skulle bli säsongens sista. Från läktarna kom hejaramsor och taktfasta applåder.

Mitt i perioden styrde Jari Tolsa in reduceringen till 1-3 när Frölunda gick till anfall. Det väckte ett av vinterns största jubel i arenan. Och det väckte Frölunda, som tog över spelet och "vann" skottstatistiken i perioden med 15-4. Det var match igen.

Frölunda fortsatte kämpa i en nervdallrande tredje period, med imponerande publikstöd. Men Luleå försvarade sig väl och vann matchserien med 4-2.

Första matchen i semifinalserien mellan Färjestad och Luleå spelas i Karlstad på långfredagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".