Media Markt vid Torpavallen rånades vid lunchtid. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio

Rånare brände flyktbil vid Partihallarna

En Media Markt-butik i Göteborg har utsatts för ett rån. En i personalen slogs ned av de beväpnade rånarna.

Sex maskerade personer, beväpnade med något som liknande pistoler, tog sig vid 13-tiden in i butiken och hotade personalen, enligt polisen.

De ska ha stulit datorer och surfplattor. En i personalen ska ha "slagits ner" i samband med rånet.

Ingen ambulans ska dock ha behövt kallas till butiken som ligger i Vidkärr, enligt polisen. Inga vapen har heller avlossats vid rånet.

Polisen letar nu efter rånarna, som ska ha försvunnit i två personbilar, varav en ska vara anmäld stulen. Det finns, enligt polisen, uppgifter om en brinnande bil vid Partihallarna men det är oklart om den har med rånet att göra.

Så sent som i januari utsattes Media Markt i Vidkärr för en annan kupp. Då körde en frontlastare nattetid in genom stormarknadens vägg. Tjuvarna lastade därefter in varor i två personbilar innan de efter bara några minuter försvann.

-Det var flera personer inne i butiken, många vittnen, som varit utsatta för de här personerna. Klart att det har varit dramatiskt för de som arbetat och varit inne i butiken. Ingen ska ha skadats fysiskt, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Ingen är gripen i nuläget.

-Vi ska identifiera den brinnande bilen och se om den har något med rånet att göra. Eventuellt kan även en tredje bil ha använts, säger Gustafsson.

Den brinnande bilen vid Partihallarna användes som flyktbil, uppger polisen på sin hemsida. Bilen blev stulen i lördags i Göteborg.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och teknisk undersökning pågår. Butiken är stängd.

-Jag sitter just nu i ett möte med tanke på det som har hänt. Hur vi ska kunna hjälpa varuhuset på bästa sätt, säger Anna Sjödin, presskontakt på Media Markt.

Den första rapport hon har fått är att ingen ur personalen har blivit fysiskt skadad.

-Just nu är man väldigt chockad över det som har hänt men man har samlats ganska fort och vi har tydliga rutiner, tyvärr, kring när såna här saker händer, säger hon.

Det är inte första gången just denna Media Markt-butik utsätts för brott. Under vintern och våren har varuhuset utsatts för två så kallade smash and grab-kupper, att fönster krossas och saker i butiken snabbt rafsas ihop av tjuven.

-Men det har inte varit av den här kalibern tidigare. Att maskerade personer går in i varuhuset under dagtid när vi har kunder i butiken, säger Anna Sjödin.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".