Foto: Peter Stenberg / Sveriges Radio

Tomas Andersson ny ordförande i Gais

Tomas Andersson: "Jag har varit Gaisare i hela mitt liv"
1:53 min

Idrottsföreningen Gais har fått en ny ordförande. Och det blev som väntat Tomas Andersson som valdes under ett årsmöte som blev både långt och engagerande. Nu blir det den nya ordförandes uppgift att förbättra ekonomin.

– Jag tror att det kommer att ta tid att vända detta. En intressant biot är att Gais startat Göteborgsgirot som är en möjlighet att få en viss uppsida ekonomiskt också för klubben, säger Tomas Andersson.

Gais har en skuld på drygt 11 miljoner, och levererar inte Gais en ekonomisk plan innan 31 augusti förlorar de elitlicensen. Större delen av pengarna har de fått in via lån från privatpersoner och företagare som inte kommer att kräva tillbaka pengarna, men det saknas fortfarande en miljon. Och samtidigt ska det ju spelas fotboll också.

– Det gäller att satsa på spelare som inte kostar alldeles för mycket, men som ändå kan brinna och ha ett stort hjärta för klubben och göra en stor kämpaiunsats på plan, säger Tomas Andersson.

Tomas Andersson är företagare och kommer från Falkenberg och självklart brinner han för Gais.

– Eftersom jag har varit Gaisare i hela mitt liv och gått på matcherna sedan jag var jätteliten så är det klart att när man får en fråga om man vill bli ordförande för den klubb som man har älskat i alla år så är det svårt att säga nej, säger Tomas Andersson.

Ordföranden i supporterklubben Makrillarna, Heinz Martini är nöjd med det nya valet av ordförande i Gais och hoppas på att det ska bli ett mer demokratiskt styre i klubben och att medlemmarna ska få en större inblick i vad som händer.

– I framtiden kan det bli så att man jobbar och löser problemen i mer samförstånd. Man kanske jobbar vidare med vissa frågor, säger  Heinz Martini.

På klubbens årsmöte valdes även fotbollsansvarige i klubben, Tony Persson, om som styrelseledamot, det efter votering.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".