För mer information om Trafikverkets och Trafikkontorets pågående och planerade arbeten, se www.trafiken.nu. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.

Räkna med störningar i trafiken under våren och sommaren

Julia Sedin, Trafikverket: "Ganska mycket arbeten i Gnistängstunneln"
1:25 min

Det kommer att bli fortsatt rörigt i vår och sommar i Storgöteborg, då det kommer att genomföras 25 olika trafikpåverkande arbeten. Det gäller bland annat området kring Skeppsbron som ska bli en ny spännande stadsdel, enligt Torben Starke, planeringsledare på Trafikkontoret.

– Skeppsbron påverkar resenärerna med tanke på att vi stänger spårvagnstrafiken från juni till augusti, säger Torben Starke.

Bland de större projekten, förutom Skeppsbron, finns spårarbeten vid Grönsakstorget och Domkyrkan som periodvis kommer att hålla spårvagnstrafiken stängd mellan den 16 juni och den 12 augusti. Utvecklingen av Gamlestaden innebär att norra infarten till Gamlestadens fabriker stängs av i månadsskiftet maj - juni. Det händer också en del i Göteborgs olika tunnlar.

– I Gnistängstunneln har vi mycket arbeten med helgavstängningar och en sommaravstängning som pågår mellan vecka 28 och 32, Julia Sedin är projektledare på Trafikverket.

I Lundbytunneln kommer man byta ut elektroniska skyltar och i Götatunneln kommer det att ske en del säkerhetshöjande åtgärder.

Mer information om arbetena finns på www.trafiken.nu.

Mattias Bolin
mattias.bolin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".