Gymnasieelever protesterar mot nedskärningarna i skolan

6:10 min

Gymnasieelever från flera skolor i Göteborg uppvaktade på tisdagseftermiddagen politikerna för att protestera mot de nedskärningar som görs på de kommunala gymnasieskolorna. Närmare 900 namnunderskrifter lämnades in.

– Jag tror att många politiska partier stöder frågan att ge mer pengar. Det handlar mer om att faktiskt göra det också, säger Oskar Wallner som är en av initiativtagarna bakom namninsamlingen.

Initiativet kommer från elever på Hvitfeldtska gymnasiet som på några veckor fått med sig elever från andra skolor och samlat in mellan 800 och 900 namnunderskrifter.

– Det är helt sjukt. Det kommer bli så mycket sämre om de ska avsätta så många lärare. En tredjedel av lärarna måste gå från vår skola. Inte bara sämre för lärarna som förlorar sina jobb, utan också för oss elever som inte får lika mycket hjälp, säger Alma Tallborn från Schillerska gymnasiet.

På tisdagseftermiddagen överlämnades underskrifterna till kommunpolitikerna i samband med dagens demonstration.

110 lärartjänster ska försvinna inom de kommunala gymnasierna och dessutom protesterar man mot att skolpengen är låg i Göteborg.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista