Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Zlatan spelar supermatch på Ullevi i sommar

Affe Akbari: "Grymt! Real är världens största lag"
5:59 min

Lördagen den 27 juli kommer Real Madrid och Paris Saint-Germain att mötas i årets så kallade Supermatch på Ullevi. Sammanlagt kommer det att finnas 46 000 publikplatser.

– Supermatchen är en produkt i världsklass som stärker vår ambition att vara norra Europas ledande evenemangsstad, säger Max Markusson som är evenemangschef på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Både Real Madrid och Paris Saint-Germain har enligt pressmeddelandet för avsikt att ställa upp med sina A-lag i vänskapsmatchen. Det innebär att alla utländska stjärnor ska vara med på plan.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få arrangera en match med Real Madrid i Sverige. Ingen vet när de kommer hit igen, säger Affe Akbari, VD hos arrangörsföretaget Sport & Evenemang.

De temporära läktarna som användes förra sommaren kan ta omkring 8 000 personer per sida av Ullevi. Även i år kommer de att användas. Totalt kommer det att finnas 46 000 publikplatser. Biljetterna släpps den 2 april.

Förra sommaren möttes Barcelona och Manchester United på Ullevi. Matchresultatet blev 0-0 inför 47 000 åskådare.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".