Foto:Mårten Rapp/Sveriges Radio

Många kan ha betalat för mycket i parkeringsavgift

Bortåt 1 500 personer som parkerat och betalat med hjälp av mobiltelefon i Göteborg kan ha betalat för mycket. Parkeringssystemet har inte fungerat helt och hållet från i måndags natt tills på onsdagsmorgonen.

– I princip alla som har parkerat vid den här tiden är drabbade på något sätt. Vi gör allt för att försöka återställa så mycket som det bara går, berättar Torbernt Hjelmvik som är vd för det bolag som äger parkeringssystemet.

Det här kan alltså ha drabbat bortåt 1 500 personer bedömer företaget. Många kan ha fått betala för mycket, då de inte kunnat ringa in och avslutat sin parkeringstid, andra kan ha betalt för lite, säger vd Torbernt Hjelmvik. Sen i morse ska systemet vara i full drift och företaget jobbar nu för att försöka ge tillbaks eventuellt för mycket betald parkeringsavgift.

– Vi ska se till att ingen i slutändan blir drabbad av det här, säger Torbernt Hjelmvik.

Hur pinsamt är det här på en skala?

– På en skala från ett till tio så är det ju tio. Det här ska inte kunna hända. Jag beklagar verkligen det här, säger Torbernt Hjelmvik.

Lasse Nilsson
lasse.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".