Susanne Ivarsson, är inte påskstressad. Foto: Hanna Sandgren/SR.

Många ägg på påskborden

Påsken står för dörren och skärtorsdagen är den dag på året vi handlar som allra mest mat. De göteborgare som Västekot träffade när de var ute och handlar påskmat verkar ense om vad som måste finnas på påskbordet.
– Ägg och sill, svarar de flesta som är ute och påskhandlar i Eriksberg.

Susanne Ivarsson är ute på promenad i solen och är inte stressad över någon påskhandling.
– Vi ska bara till familjen så det är lugnt,säger hon, vi behöver inte göra något.

Även Lars Ljungberg firar helst påsk med familjen:
– Ofast är vi på landet men nu är det så kallt så det går inte.
Han har fyllt kundvagnen med påskmat.
– Det är påskmust till de som vill ha det och öl till de som vill ha det, säger Lars. Godis till dotterdottern, det är det viktigaste.

Maj-Britt Åberg är redo för påsken. Hon har pyntat hemma med prydnadshönor och påskris:
– Det är en fin högtid, den är glad och positiv med mycket färger, säger Maj-Britt Åberg som satsar på ägg, sill och omelett på påskbordet, men bara lite godis.

En som fått nog av godis redan före påsk är Hans Helgesson:
– Jag har ätit alldeles för mycket godis på jobbet så jag hoppas jag slipper äta så mycket i helgen, säger han.Mycket påskägg med alldeles för mycket godis har det blivit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".