1 av 2
Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg
2 av 2
Katten på bilden har inget med nyheten att göra. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix

Ännu en katt uppskuren i Högsbohöjd

Therese Svensson: "Det känns helt fruktansvärt"
1:00 min

Ytterligare en död katt har hittats på Högsbohöjd i Göteborg. Ett tidningsbud larmade polisen vid halv fem på måndagsmorgonen. På lördag anordnas en manifestation för att få stopp på våldet.

Budet såg den uppskurna katten ligga utanför en port på Riksdalersgatan. En man har nyligen suttit anhållen misstänkt för att ha plågat och dödat flera katter i området, men han släpptes bland annat eftersom brotten fortsatte också under tiden som han satt anhållen.

– Det känns helt fruktansvärt. Det är nästan så att man har känt det på sig, att det ska hända någonting igen i de här kvarteren, säger Therese Svensson som bor i området.

Therese Svensson menar att polisen måste ta våldet mot djur på allvar.

– Det är ett våld som sätter ett helt område i rädsla. Folk är rädda för att våldet ska drabba människor till slut, säger Therese Svensson.

Therese Svensson är initiativtagare till en manifestation som anordnas på Axel Dahlströms torg på lördag.

– Vi samlas för att sätta press på polisen. Vi vill att de ska sätta stopp för det här helt enkelt, säger Therese Svensson.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".