Tania Susulovska hamnade framför den skenande bussen. Bild: Privat

Tania berättar om bussolyckan i Göteborg

Tania Susulovska: "Jag tänkte att det var mina sista sekunder"
3:09 min

Tania Susulovska var en av dem som skadades i den svåra bussolyckan på Drottningtorget i Göteborg förra veckan. I dag ligger hon fortfarande på sjukhus och kämpar för att kunna gå igen.

Tania Susulovska satt på en bänk på Drottningtorget med sin kompis när de fick syn på bussen som kom farande emot dem. Tania försökte varna en äldre man som kom gående med rollator precis framför bussen, men han hörde inte och både han och Tania träffades.

– Sedan skrek min kompis att vi måste flytta på oss. Jag förstod att jag var tvungen att göra något, men det fanns inte tid längre.

Tanja minns inget av själva kollisionen, men hennes kompis berättade att hon flög och landade på marken. När hon vaknade upp förstod hon var som hänt.

– Jag tänkte att det kunde varit mina sista sekunder.

Tanja Susulovska fördes till Sahlgrenska, där det konstaterades att inget var brutet, men hon fick sy flera stora sår på benen. Tanja tar många mediciner och sover sig för det mesta genom dagarna. Hon försöker läsa och se på film, och ta emot besök. Ett besök hon saknar är dock från Västtrafik.

– Ingen har besökt mig eller ringt och det tycker jag är konstigt.

 Nu kämpar Tanja för att kunna gå igen. Hon är uppe och går två gånger om dagen, max 3-4 minuter åt gången. Första gången hon försökte ställa sig upp efter olyckan gick det bara några sekunder.

Läkarna har inte kunnat säga än när hon blir bra, och Tanja är orolig över att inte bli helt bra igen. Hon är otålig över att komma tillbaks till sin vardag med studier och arbete som servitris och fotograf. Båda hennes kameror låg i en väska hon bar när hon träffades av bussen så de är dock totalförstörda.

– Jag hoppas jag blir bra, men jag är rädd att jag ska ha ont hela livet – inte hela tiden, men kanske om jag springer eller dansar.


Hanna Sandgren
hanna.sandgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".