1 av 2
Hamid Heydari har tappat uppemot 20 procent av sin försäljning. Foto: Peo Wenander/SR P4 Göteborg
2 av 2
Saluhallen på Kungstorget. Foto: Peo Wenander/SR P4 Göteborg

Kunderna sviker Saluhallen

"En del butiker kommer nog försvinna"
1:26 min

Många av handlarna i det nyrenoverade Saluhallen i Göteborg har tappat kunder. Efter renoveringen och nyinvigningen förra året märks en försäljningsnedgång på uppemot 20 procent för några.

 

 

Hamid Heydari säljer italienska matvaror och är en av dem som berättar att han minskat sin försäljning.

– Vi tappade ungefär 20 procent efter trängselskatten så det är bara fredagar och lördagar det är lite bättre, säger Hamid Heydari.


Handlarna vill gärna
tro att det handlar om Trängselskatten och dyrare parkeringar som skrämmer bort kunderna. Men en ny undersökning som Innerstadens företagarförening gjort visar istället på en ökning av antalet besökare inom Vallgraven i januari månad. En ökning på 4,5 procent säger Marianne Sörling, centrumutvecklare på Innerstaden, till Västekot.


Varför kunderna inte
hittar till Saluhallen och de 42 butikerna i lika stor utsträckning som man gjorde innan renoveringen är något som handlarna och Saluhallsföreningen nu snabbt tvingas fundera på. Det verkar som om några av handlarna kan vara på fallrepet, det säger Arash Chark som är ordförande i Saluhallsföreningen.

– Det kan jag nog tänka mig då några har det lite jobbigare än andra. Sedan kan det bero på många aspekter. En del kan nog komma att försvinna efter två år, säger Arash Chark.

Hör av dig till Peo Wenander!

Peo Wenander. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio

Peo Wenander, publikredaktör P4 Göteborg
Telefon: 031- 83 75 23
Sms: 0721-55 74 37
p4goteborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".