Villabrand på Hisingen. Foto: Andreas Kron, Vätekot

Villabrand på Hisingen under kontroll

Räddningsledaren: "Vi vet inte om det är folk inne"
0:31 min

En kraftig brand utbröt i en fastighet på Gamla Rambergsvägen på Hisingen under tisdagseftermiddagen. Branden är nu under kontroll och räddningstjänsten genomsöker just nu byggnaden.

Larmet kom strax innan klockan 16 på tisdagseftermiddagen och räddningstjänst från Gårda, Lundby och Kortedala ryckte ut.

– Just nu är vi 35 personer på plats, det är ungefär samma styrka som i början, men inom en timme kommer vi att börja dra ner på styrkorna, säger Bosse Andersson vid informationssektionen på räddningstjänstens inre stab vid 19-tiden.

Den intensiva branden var vid 17-tiden under kontroll, men räddningstjänsten ägnar sig nu åt släckningsarbete eftersom det är glödbränder kvar.

Fastigheten saknar bofasta invånare och står under tvångsfövaltning, enligt gp.se. Men enligt uppgift till räddningstjänsten används huset av socialt utslagna personer som bor där tillfälligt, och det är oklart om någon befann sig i byggnaden när branden utbröt.

– Hittills har vi inte hittat någon, men vi gör ett ordentligt genomsök, säger Bosse Andersson.

Hur branden uppsått vet man inte i nuläget, men det kommer att utredas av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".