Max Olsson är polisens insatschef vid Göteborgsvarvet. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.

För tidigt att säga hur bomberna i Boston påverkar Göteborgsvarvet

1:09 min

I gårdagens explosioner vid mållinjen på Boston Marathon dödades minst tre personer och över 140 skadades. Den förre detta göteborgaren Martina Öster Granlund bor sedan fyra år tillbaka i Boston. Hon säger att loppet aldrig kommer att bli detsamma igen.

– Boston Marathon är Bostons största och roligaste event under året. Folk kommer att vara rädda nästa år och det kommer att vara otroliga säkerhetskontroller.

Om en dryg månad är det dags för Göteborgsvarvet och varvsgeneralen, Bo Edsberger, säger att man sedan flera år tillbaka jobbat nära polis och räddningstjänst, och att man försöker vara förberedd på att situationer som den i Boston kan inträffa även under Göteborgsvarvet.

Det är för tidigt att säga hur bostonbomberna kommer att påverka säkerhetsarbetet inför Göteborgsvarvet i år. Det menar Max Olsson som är polisens insatschef vid Göteborgsvarvet.

– Det är viktigt att vi har is i magen och väntar in information om vad som har hänt. Det är högst oklart i nuläget.

– Det är utifrån de uppgifterna vi får bygga vår säkerhetsanlys och bedömma om vi behöver agera över huvud taget, eller om vi kan köra på som innan.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista