1 av 5
Teaterrök i Chalmerstunneln. Foto: Helena Sällström/ SR P4 Göteborg
2 av 5
Spårvagnen har "krockat" med ett arbetsfordon i Chalmerstunneln. Foto: Helena Sällström/SR P4 Göteborg
3 av 5
Ellen Norrfjärd läser tredje året på Munkebäcksgymnasiet. Foto: Helena Sällström/SR P4 Göteborg
4 av 5
Foto: Helena Sällström/ SR P4 Göteborg
5 av 5
En av personerna som agerar skadad får hjälp. Foto: Helena Sällström/Sveriges Radio Göteborg

Allvarlig "olycka" i Chalmerstunneln

7:08 min

Rök, skadade människor och en stor insatsstyrka från Räddningstjänsten. Kanske har du haft vägarna förbi Chalmerstunneln i dag och undrat vad det är som har hänt. Under nästan fyra timmar på tisdagen pågick en stor räddningsövning.

I dag var det nog en och annan som stannade upp borta vid den utgången av Chalmerstunneln som går ut mot Södra vägen. Där var det nämligen en stor iscensatt räddningsinsats. Såväl polis, räddningstjänst, ambulanser och spårvägens personal var på plats.

Ellen Norrfjärd läser tredje året på estet/media-programmet på Munkebäcksgymnasiet. Hon och hennes klasskamrater har hjälpt Trafikkontoret att iscensätta en stor olycka mellan en spårvagn och ett arbetsfordon i Chalmerstunneln.

– Vår lektion heter Arbetsmiljö och säkerhet och det var vår lärare som drog med oss i det här. Jag har bara ansiktsskador eftersom jag slagit mig i pannan och i mungipan, säger Ellen Norrfjärd.

Under övningen var tunneln avstängd mellan klockan 10 och ungefär 13.30 på tisdagen. Övningsledningschef Peter Rydén från Trafikkontoret var nöjd med dagens övning.

– Jag tycker att det känns som att det har gått väldigt bra. Rent spontant så ser det ut som att alla har varit väldigt engagerade och aktiverade i övningen. Sedan får utvärderingen visa vad som evenyuellt har brustit, säger Peter Rydén.

Helena Sällström/P4 Göteborg
helena.sallstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista