Yrkesfiskarna välkomnar tydliga regler

0:21 min

Havs- och vattenmyndighetens nya förslag till guide för hur myndigheter ska reglera fisket i skyddade havsområden verkar inte vara till något problem för Yrkesfiskarnas riksförbund.

Från förbundets håll välkomnar man tydliga regler. På Västkusten handlar det bland annat om restriktioner eller förbud mot att fiska i Kosterhavets nationalpark, Bratten och Fladen-Lilla Middelgrund.

Havs- och vattenmyndigheten nämner bland annat förändrade fiskeredskap, att vissa områden stängs av för fiske och förbud mot viss bottentrålning.

– Vi får titta på det här i detalj, men vid en snabb anblick har myndigheten varit tydlig med vilken lagstiftning det är som gäller, vem som är ansvarig för det och vilka skäl man ska framföra och så. Det är inget kontroversiellt, säger Henrik Svenberg som är ordförande för yrkesfiskarnas riksförbund.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista