Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

44-åringen använde sig av två alias

1:37 min

Den misstänkte nätpedofilen från Mölndal, som tagit kontakt med unga flickor på nätet, har använt sig av ytterligare ett alias för att knyta kontakter. Tidigt i utredningen offenliggjorde åklagare Pia Åsberg ett alias som 44-åringen använt. Då strömmade anmälningarna in.

– Det finns ytterligare ett alias, men det är inte någon uppgift som vi har lämnat ut än, säger åklagare Pia Åsberg som leder utredningen i Örebro.

Under den pågående förundersökningen har man alltså hittat ännu ett alias som den misstänkte 44-åringen kan ha använt för att komma i kontakt med unga flickor. Det har man enligt Pia Åsberg fått fram genom olika spårningar på nätet.

– Det har varit kontakt via det som tidigare hette Bilddagboken, som heter Dayviews nu. Sen har man tagit kontakt på andra sätt också, säger Pia Åsberg.

Mannen greps i mars efter att en 13-årig flicka tagit sitt liv i Kumla utanför Örebro. Flickan ska ha varit i kontakt med den misstänkte 44-åringen innan hon tog sitt liv. Efter att mannen gripits gick polisen ut med hans nätalias. Då kom ett stort antal anmälningar in. Eventuellt kommer Pia Åsberg att offentliggöra mannens andra alias.

Skulle det kunna komma in ännu fler anmälningar om ni går ut med mannens andra alias?

– Ja, det skulle man naturligtvis kunna tänka sig att det blir så, säger Pia Åsberg. 

Trots alla anmälningar och teknisk bevisning fortsätter den misstänkte mannen att neka till brott.

– Han nekar fortfarande till alla brott, säger Pia Åsberg.

Västekot/P4 Örebro
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista