Hovrättsdom mot Wolfpack-medlemmar i dag

I dag kommer hovrättens dom mot de 16 åtalade i den så kallade Wolfpackrättegången, varav flera är från Göteborg. I Tingsrätten fälldes samtliga till fängelse.

16 personer alla medlemmar eller med stark anknytning till den kriminella organisationen Brödraskapet/Wolfpack samlas under eftermiddagen den 20 juli i Göteborg.  De styr kosan mot Uddevalla och Mcklubben Bengalos klubbhus en bit utanför stan.

Ett par av dem blev nämligen avvisade från en fest där ett par dar tidigare och nu ska det hållas räfst och rättarting för den förnedringen, det är vad åklagarna hävdat både i Tingsrätt och Hovrätt.

De 16 personerna åker i flera bilar mot Uddevalla. Väl framme vid Bengalos klubbgård finns 6-7 personer - några medlemmar andra gäster.

Brödraskapet genomför vad åklagarna liknar vid en kommandoliknande räd där man systematiskt söker igenom lokalerna, kollar telefoner osv. Några, däribland presidenten för Bengalos tvingas in i huset andra tvingas stanna utanför.

Bengalosmedlemmarna tvingas ner i en soffa - travar med porslinstallrikar kastas över dem och man slänger flaskor, brandsläckare och slår, främst mot Bengalos president.

En annan släpas in i ett angränsande rum och misshandlas grovt av flera stycken, oklart hur många och vilka. Detta gör att åklagarna menar att alla bär ansvar, alla bidrog till vad som skedde och man trycker hårt på medgärningsmannaskap.

Tingsrätten höll med och dömde samtliga till fängelse i olika valörer och nu om några timmar ska alltså hovrätten ge sin syn.