1 av 2
Foto: Sveriges Radio
2 av 2

Martha Ehlin är lyssnarnas sommarvärd

"Var kan jag hämta mina organ"
1:35 min

Lyssnarna har valt sin sommarvärd. Det blir 34-åriga Martha Ehlin, bosatt i Göteborg.

Den 17 juli kommer Martha Ehlin, i sitt sommarprat i P1, att berätta om hur hon 2009 transplanterades och fick fem nya organ, efter att hon drabbats av cancer.

– Jag ser väldigt positivt på livet numera, eftersom jag kommit ut på andra sidan. Jag tänkte att klarar jag det här, så ska jag skratta varje dag.

Nu vill Martha Ehlin dela med sig av sina erfarenheter.

– Det är klart att jag är jättenervös. När man delar med sig av sitt mest personliga, vill man att det ska bli så bra som möjligt.

Förra året var Björn Lindeblad, som gått från finansvalp till buddistmunk, sommarvärd. ”Lyssnarnas Sommar” är öppet för alla och man deltar genom att skicka in början på sitt sommarprat på en telefonsvarare. Sedan väljs åtta bidrag ut, som lyssnarna får rösta på.

I år fick Martha Ehlin flest röster.

– Jag tror att jag blev vald för att jag pratar om ett ämne som berör alla, livet och döden.

Den 29 maj presenteras de andra sommarvärdarna.

Fakta: Martha Ehlin

Martha Ehlin är 35 år, bor i Göteborg, född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Lärare i svenska och idrott och en av grundarna i föreningen MOD – Mer organdonation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".