Isabell Kirstinä, Sara Westberg och Tanya Bjelovuk på Picknickfestivalen vid Svarte Mosse i Biskopsgården. Foto: Peter Stenberg/SR

Festival där alla kan mötas

"Vi vill skapa en mötesplats för alla"
1:46 min

För åttonde året i rad var det dags för Picknickfestival i Göteborg. Det började i Kålltorp 2006 och sedan i fjol finns festivalen även i Biskopsgården.

Förra året kom cirka 7000 besökare till Picknickfestivalen på Apslätten i Kålltorp och mellan 2- och 3000 till Svarte Mosse i Biskopsgården. Som alltid är det den 6 juni som gäller.

I härlig sol drog festivalen igång vid 11-tiden när de tre tjejerna i The Tape gick upp på scen samtidigt som gräsmattan började fyllas av förväntansfulla besökare i olika åldrar.

Picknickfestivalen är gratis och mottot är "För mångfald och gemenskap". Sara Westberg, som förra året jobbade som volontär, ingår i år i arrangörsstaben.

– Vi vill ju skapa en mötesplats där alla känner sig välkomna och dit alla kan komma och njuta av en härlig nationaldag tillsammans.

–  Det är en blandning av ungdomar och äldre. Vi har musik och aktiviteter som passar alla, säger Sara.

För Tanya Bjelovuk är det Picknickpremiär. Hon steg upp klockan fem hemma i Jönköping för att träffa sin kompis Isabell Kirstinä från Borås och få bra platser nära scenen i gräset där små skyltar med texten "Välkommen på picknick" är nedstuckna.

Solstolar, filt och picknickkorg är med och fler kompisar till Tanya och Isabell är på ingång.

– Det är en så himla mysig festival. Det är ett perfekt tillfälle att samla alla sina vänner och ha det mysigt ihop, säger Isabell som varit på festivalen på Apslätten en gång tidigare.

Peter Stenberg

peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".