Göteborg City airport växer

Göteborg City Airport - tidigare Säve flygplats - fortsätter att växa. Under januari hade flygplatsen 50 procent fler passagerare jämfört med samma månad ifjol.

I januari i år flög runt 36.000 passagerare till eller från Göteborg City Airport, vilket alltså är 50 procent mer än i januari i fjol.Det är Ryan Airs ökande trafik som ligger bakom den största delen av ökningen på Göteborg City Airport. Under förra året flög knappt en halv miljon passagerare till eller från Hisingen.

Ryanair har satt in ytterligare en avgång till London och även trafiken till Tyskland har ökat. Sammantaget betyder det att cirka 1500 passagerare passerar flygplatsen varje dag. Men enligt flygplatsen chef Göran Hall är det ingen risk att miljövillkoren för buller och utsläpp kommer att överskridas. Villkoren baseras på antalet starter och landningar. Just nu är antalet uppe i fem per dag men flygplatsen har utrymme för 12 till 13 per dag. Göran Hall räknar med att flygplatsen kommer att få ytterligare avgångar under året men vilka destinationer det blir är ännu inte bestämt.