Ur Uppdrag Gransknings program om muthärvan i Göteborg. Arkivfoto: Uppdrag Gransking/SVT.

Allbäck i uppgörelse med Familjebostäder

Familjebostäder: "Vi känner oss nöjda"
0:52 min

Familjebostäder i Göteborg har nu gjort en ekonomisk uppgörelse med byggmästaren Stefan Allbäcks bolag.

Familjebostäder hade krävt närmare tre miljoner kronor av byggfirman som ersättning för brister i renoveringen av ett kvarter i Majorna.

Katrin Amgarth, informationsansvarig för Familjebostäder, förklarar varför man gjort överenskommelsen innan rättegången mot Allbäck i höst.

– De åtal som kunde blivit i den här frågan lades ju ned. Därför ville vi ändå ha en diskussion med Allbäck och försöka få en ekonomisk uppgörelse.

Vad innehåller uppgörelsen?
– Det kan jag inte uttala mig om, det ingår delvis i överenskommelsen. Men vi känner oss nöjda med det vi kommit fram till. Och vi känner oss nöjda med att ha avslutat detta nu med Stefan Allbäck. Vi kommer inte rikta några ytterligare krav mot honom, säger Katrin Amgarth.

Stefan Allbäcks advokat Christian Olsen säger i ett sms till P4 Göteborg att uppgörelsen är hemlig och att han inte har några ytterligare uppgifter om den.

I september ställs Stefan Allbäck inför rätta misstänkt för bland annat bedrägeri och bestickning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".