Jonas Näslund klarade sig lindrigt undan med skrapsår och trasiga glasögon. Foto: Privat

Jonas fick en flaska i huvudet under Summerburst

Jonas Näslund: "Jag blev både uppgiven och förvånad"
1:34 min

Om någon kastar en flaska i luften och skadar en annan person bedöms inte det alltid som brott. Jonas Näslund fick en full plastflaska i huvudet i samband med Summerburst på Ullevi.

– Polisen konstaterade att få en flaska i huvudet inte var ett brott. Jag blev förstås uppgiven och förvånad, säger Jonas Näslund.

Med facit i hand hade Jonas tur i oturen som klarade sig lindrigt undan med små skrapsår och förstörda glasögon.

– Tänk om man får ett skärsår i ögat. Det skulle innebära förödande konsekvenser för den personen, säger han.

Efter att P4 Göteborg uppmärksammat polisen om fallet gräver de djupare i lagboken och gör nu en kovändning. Bernt Zarnowieski, chef för akututredningsstationen hos Polisen, tar en närmare titt på Jonas Näslunds anmälan.

– Just nu står det "ej brott" vilket är felaktigt. Vållande till kroppsskada ska vara rätt brottrubricering, säger Bernt Zarnowieski.

Hur kan man göra två helt olika bedömningar?

– Ibland går det fort och här blev det fel och det är beklagligt, säger han.

– Det är farligt att kasta fulla petflaskor i folksamlingar, det är inget man ska göra. Men i slutändan är det arrangörens ansvar vad de serverar och hur de serverar, säger Bernt Zarnowieski från polisen.

Ricardo Garcia
ricardo.garcia@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".