Man lindrigt skadad i fyrhjulingsolycka

"Mellan 22 och 24 ökade inflödet rejält"
2:00 min

En man skadades i en singelolycka med en fyrhjuling utanför Alingsås vid 21-tiden på midsommarafton. Polisen har även kontrollerat fem misstänkta skottlossningar i stor-Göteborg, men har hittills inte hittat spår av att vapen avlossats.

Mannen med fyrhjulingen körde enligt polisen in i en vägbom, och det finns misstanke om att han var berusad vid olyckan. Fyrhjulingen är tagen i beslag och mannen vårdas på sjukhus. Mannen befarades på kvällen blivit allvarligt skadad, men på lördagmorgonen uppger Alingsås lasarett att hans skador är obetydliga.

Polisen i Västra Götaland har varit på fem olika platser i Göteborg under kvällen och kontrollerat misstänkta skottlossningar, men något spår av att vapen verkligen avlossats har man inte kunnat hitta, och man misstänker att det är fyrverkerier som ligger bakom.

– I övrigt har det varit ovanligt mycket att göra, som en förstärkt fredag, men ingenting som sticker ut hittills, säger Ulf Lörstad biträdande vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen om midsommarkvällen- och natten.

Totalt omhändertogs i Västra Götaland cirka 80 personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Trafiksituationen uppges ha varit förhållandevis bra men många har rapporterats ha kört för fort.

 Sjöpolisen rapporterar att det var lite båtar ute, troligtvis på grund av vädret, regn och varning för hård vind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".