Foto: Scanpix

Förhållandevis lugn trafikhelg, så här långt

Som vanligt har det varit mycket trafik under midsommarhelgen, men det har varit förhållandevis lugnt på vägarna i Västra Götaland i helgen, enligt trafikpolisen. Men det har det gått lite för fort på vägarna.

– Förutom ett par olyckor, har det varit väldigt fritt från svårare olyckor, sammanfattade Bengt Carlsson chef för på trafikpolisen i Västra Götaland vid lunchtid på söndagen.

Utifrån de kontroller som trafikpolisen genomfört under helgen har nykterheten varit bra på vägarna, men hastigheterna har varit lite höga, tycker Bengt Carlsson:
– Totalt sett har vi haft cirka 65 fortkörare, som har kört ganska rejält för fort.

Rådet till bilister som ska ge sig ut i trafiken under söndageftermiddagen eller kvällen är att vara beredd på köer, framförallt på länsväg 160, över Tjörn och Orust, och på E6:
– Antingen är man ute i god tid eller får man avvakta till kvällen- om man inte vill sitta stilla i köer eller åka väldigt långsamt, säger Bengt Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".