Det är inte bara ishallen som ska ta form i Stenungsund. Etapp två i arenabyggandet handlar enligt Mattias Sandberg om en ny simhall. Arkivbild: Vegard Grøtt/Scanpix.

Klart med ny ishall i Stenungsund

Mattias Sandberg, Stenungsund Stingers: "Nu vill vi se att de genomför etapp två för simhallen också. Den är undermålig"
0:44 min

Det blir en ny ishall i Stenungsund, det står klart sedan kommunfullmäktige fattade det formella beslutet på måndagskvällen med röstsiffrorna 23-17.

Frågan har varit mycket omdebatterad och splittrat alliansstyret i kommunen. Nu gick Folkpartiet ihop med de rödgröna och röstade igenom att budgetera 80 miljoner kronor till ishallen.

Mattias Sandberg, lagkapten i ishockeylaget Stenungsund stingers, har varit med och lämnat över drygt 3 500 namnunderskrifter till politikerna. Han är väldigt nöjd efter beslutet.

– Det är glada känslor efter det mötet i går. För hockeyföreningen är det skönt att få en ny anläggning, men detta är inte bara ishallen vi har kämpat för. Det är ju ett idrottscentrum. Etapp ett är ishall, etapp två är simhall. Nu vill vi se att de genomför etapp två för simhallen också. Den är undermålig, säger Mattias Sandberg.

Ser du den där hallen framför dig?

– Nej, inte riktigt än. När grävskopan står där nere, då ser jag den framför mig, säger Mattias Sandberg.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".