Fin blomma i Botaniska trädgården i Göteborg. Foto: Scanpix, bild från video

Växttjuv togs i Botaniska trädgården

Trädgårdsmästare Marika Irvine: "Min kollega kände genast igen henne"
0:45 min

En misstänkt växttjuv togs idag på bar gärning i Botaniska trädgården i Göteborg. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, ertappades när hon grävde upp växter i Klippträdgården där det finns vildinsamlade växter från hela världen.

Kvinnan kändes igen från en bild på en känd växttjuv som cirkulerat bland trädgårdsverksamheter i Göteborg. Personalen höll kvinnan under uppsikt och konfronterade henne när hon började gräva upp växter.

– Det har cirkulerat bilder på den här personen som eventuellt kan kopplas ihop med andra stölder. När min kollega kom upp i Klippträdgården kände han genast igen henne och höll sedan ögonen på henne, säger Marika Irvine som är trädgårdsmästare i Botaniska Trädgården.

Den ertappade kvinnan hann plocka på sig åtminstone 25 unika växter. Polis tillkallades och kunde gripa kvinnan på plats. Hon misstänks för stöld/snatteri.

Axel Kronholm
axel.kronholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".