Polisen undersöker området där mannen sköts. Foto: André Ferreira Barbosa/Sveriges Radio Göteborg
Dödsskjutningen i Partille

Polisen knackar dörr efter vittnesmål

Polisen börjar knacka dörr i Partille efter dödsskjutningen i Sävedalen sent på torsdagskvällen. Ännu har man inga spår efter de män som var inblandade i dådet där offret, en 28-årig man, träffades i bröstet och senare dog på Östra sjukhuset.

Från och med i dag och under helgen kommer uniformerade poliser att röra sig i området i vad polisen kallar "trygghetsskapande åtgärder". Man kommer också att börja knacka dörr. polisen har inlett en förundersökning gällande mord, och de vill gärna ha tips från allmänheten.

Larmet om skjutningen kom till polisen vid klockan 22.45 om skottlossning på Oxledsvägen i Sävedalen. Flera personer ringde då efter att ha hört fem eller sex skott avlossas i ett bostadsområde i Partille. Skottlossningen skedde utomhus, och den skottskadade mannen hittades på Oxledsvägen.

Vittnen såg gärningsmännen lämna platsen på en moped. Under natten har polisen sökt igenom området med hundar, men ännu är ingen gripen.

– Vi åkte då dit för att säkra platsen för ambulansen. Där gjordes direkt hjärt- och lungräddning, säger Björn Engblom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Mannen fördes till sjukhus, där han avled strax efter midnatt. Polisen har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning. Ingen misstänkt har gripits. Polisen söker igenom området med förstärkningsvapen och hund.

– Nu pågår bland annat vittnesförhör, och vi pratar med grannar.

Den skjutne mannen är född i mitten av 80-talet. Polisen utgår från att fler än en gärningsman ligger bakom dödsskjutningen.

Polisen vill inte uttala sig om eventuella motiv till händelsen, eller om vad som föregått den.

Anna Gustafsson/Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista